16 Şubat 2013 Cumartesi

Drogba'lı ve Drogba'sız Galatasaray



Galatasaray taraftarının yoğun anlam yüklediği bir maç oldu, Akhisar karşılaşması. Taraftar, Sneijder'i zaten daha önce sarı kırmızılı forma içinde görmüştü. Sahaya adım attığı andan itibaren bütün gözler Drogba'nın üzerindeydi. Hatta ısınmaya çıktığından itibaren...
Maçı 45'erlik dakikalardan 2 bölüme ayırmak hata olur. Maçı 'Drogba'dan önce ve Drogba'dan sonra' diye ayırmak daha akıllıca... Galatasaray istekli başladı ama çift forvet + Sneijder'e rağmen üretkenlikten uzak bir görüntü çizdi. Hollandalı, çok kaliteli bir oyuncu ama henüz tam performansıyla oynayamıyor. Haftalar geçtikçe, daha iyi olacaktır.  Burak, geçen haftaki iştahlı oyunundan uzaktı.
Galatasaray, yaklaşık 70 dakika boyunca bal yapmayan arı gibi oynadı ve bu esnada kalesinde çok tehlikeli pozisyonlar verdi. Gekas biraz daha şanslı olsa, bugün farklı şeyler konuşabilirdik.

***
Umut ve Burak, karakterlerine uygun olarak oynamaya devam ediyor. Kaleye sırtı dönük, arkadaşlarına servis yapmayı deneyen oyuncular değil. Orta alandan top taşıyan oyuncular, bir yerde bu yüzden tıkanıyor... Umut da Burak da, önüne top atıldığında koşu yapmayı seven oyuncular. Hücumda üretken olamamanın temel nedeni buydu. Drogba da bunu değiştirdi. Akhisar sahasında top tuttu, arkadaşlarıyla yardımlaştı. Burak da Drogba'nın bu özelliği sayesinde daha fazla sahne alma şansı yakaladı. Yukarıda paylaştığım videonun numaralarında size bunları izah etmeye çalışacağım.

#1, #2,  Pivot oldu, pozisyon hazırladı.
#3, Nasıl bir vizyonu olduğunu gösterdi. Atakları istediği gibi yönlendirmeyi başardı. Yeri geldi hızlı oyuna katkıda bulundu, yeri geldi arkadaşlarından yardım beklerken topu kaybetmedi, akıllı kullandı. Ki, bu 3 numaralı pozisyonda hazırladığı pozisyonu gole çevirdi.
Gol Vuruşu #3... Burada da ayrı bir parantez açmak lazım. Gol vuruşu, oyuna ne denli hakim olduğunu gösterdi. Vizyonunun ne kadar farklı olduğunu, gösterdi. Başka bir forvet, gelişigüzel bir kafa vuruşu yapabilirdi ancak o zoru tercih etti, başarılı oldu.
#4, Umut-Burak ikilisinin maçta hiç yapamadığı pasları yaptı.
#5, Çok akıllıca bir ikiye bir yaptı Sneijder ile. Pasını verdi, boşa çıktı ve Burak'a golü attırdı...
#6, Burak-Umut ikilisiyle oynarken pozisyona girmekte zorlanan Sneijder'i bir anda kaleyle karşı karşıya bıraktı. Videoda pozisyonun devamı yok. Özetten bulabilirsiniz...
#9, Maç boyunca yaptığı en önemli hamlelerden birini yaptı. Sneijder ile bu denli anlaşabilmesi, umut verici. Bu arada, maçtaki 3. Sneijder-Drogba-Burak arasında gerçekleşen pas trafiğiydi. İkisi gol getirdi, birini Burak müsait pozisyonda harcadı.
#11, Dikkat ederseniz, pozisyonda önünde iki oyuncu var. Orta alana her yaklaşması, arkadaşlarını rahatlattı ve Akhisar savunmasının dengesini bozdu.

65 dakika karın ağrısı çeken Galatasaray'ı, çıktığı ilk maçta ipten aldı Drogba. Üstelik, yakın takipçileri zor maçlar oynayacakken, cuma gününden cebine 3 puanı koydu.

Bu arada, videoyu hazırlayan arkadaşın da ellerine sağlık.