17 Nisan 2012 Salı

Beşiktaş Galatasaray maçı saha olayları


Sahası bir kere bile kapanmayan, küfürden dolayı bir cezası olmayan ve Centilmenlik Ligi'nde 2. olan Galatasaray, hafta sonu İnönü Stadı'nda Beşiktaş'a konuk oldu. Hakem hataları, maç analizi bir kenarda dursun, Beşiktaş taraftarı her yönden maçın önüne geçmeyi başardı. En son Avrupa Ligi'nde oynanan, Atletico Madrid maçında bir taraftar sahaya atlamış, Cenk'i sözle taciz etmişti. Dün de sahaya atlayan bir taraftar güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi, başka bir taraftar da Eboue'ye saldırmak üzere koşarken kayarak düştü, tribünlerde kadın taraftarlar ezildi. Bir Galatasaray taraftarıyım ancak olabildiğince tarafsız yazmaya çalışıyorum. Maçı izleyen herkes benim şahit olduğum bu olaylara şahit olmuştur.

Yaşanan olaylardan sonra, Beşiktaş'ın sahası muhtemelen 2 maç kapanacak ve para cezası da alacak. Hatırlanacağı gibi Beşiktaş Play-Off müsabakaları için kombine çıkartmış, 3 maçı bu kombinelerle izleyebilecekti. Yani taraftarın yaptığı yine kendine zarar verdi.

Her taraftar, kendisini tuttuğu takıma karşı sorumlu hisseder. Bu şartlar hakkında Beşiktaş taraftarı nasıl hissediyor? Muhtemelen seyircisiz oynanacak Trabzonspor ve Fenerbahçe maçları için ne hissedecek? Takıma, oynadığı bu iki maçtan istediği sonuçları alamazsa, yönetim futbolcuları kadro dışı bırakmaya devam edecek mi? Bu sezon çok zor şartlar altında kalan Beşiktaş, yaptığı bu hareketle kendi başına çorap ördü.

Sahaya atlayan ve nezarete atılan taraftarların ise serbest bırakıldığı haberi az önce duyuruldu. Taraftarlar medyada çıkan haberlere göre, "Biz sahaya atlamadık, bizi ittiler" demiş. Eboue'nin üzerine hunharca koşan İsa K. ise, güvenlik güçlerinden kaçıyordum demiş. Sanıyorum Eboue'ye sığınacaktı... Temenni, bu işleri yapan taraftarların bir daha statlara sokulmamaları ancak maçtan sonra tutuklanan başka bir taraftarın, yine sahaya atlamaktan sabıkası olduğu da ortaya çıkmış. Böyle gelmiş, böyle geçecek anlaşılan...