21 Temmuz 2012 Cumartesi

Arda Turan dönmeli mi?

14.lüğü gören ve ligi 8. bitiren Galatasaray, toparlanmak için her alanda köklü değişiklikler yaptı. Yönetim değişti, Terim hamlesi yapıldı ve doğru teşhislerle her takımın beceremeyeceği şekilde ayağa kalktı. Terim'in yeni sezon planlarında en önemli oyuncu hiç şüphesiz Arda Turan'dı. Sezon başlayana kadar her fırsatta Galatasaray'ın oğlu olduğunu, takımda kalacağını yineleyen Arda, her açıklamasında taraftarın ve camianın yüreğine su serpiyordu.

Polat yönetiminin ona çok haksızlıklar yaptığını, zor durumda bıraktığını söylemek yanlış olmaz. Genç yaşında koluna bant takıldı, taşıyamayacağı bir yükün altına sokuldu. Gazetelerde Arda hakkında çıkartılan olumsuz haberlerin kaybedilen maçlardan sonra özellikle yer alması genç oyuncuyu içten içe rahatsız ediyordu. Yeni yönetim Arda'ya daha soğuk kanlı yaklaştı ve daha uzlaşmacıydı ancak Arda, son olarak Liverpool maçında sahaya çıktı ve o maçtan sonra aşık olduğu parçalıyı bir daha giymedi. Sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala Arda'nın bu hareketi elbette hoş olmadı. Yönetimde olup Arda'nın kulağına "Güneşi görmek istiyorsan, Bulut'u kenara çek" diyen yöneticiler Ahmet Bulut dahil olmak üzere Arda'yı olumsuz etkileyecek her koşuldan uzaklaştırmaya çalıştılar ancak başarılı olamadılar. Arda'nın gidişinde de Bulut'un büyük etkisi oldu. Üstelik en yakın arkadaşı Selçuk'ta Galatasaray'da olmasına rağmen.

Dönmek İstiyor


Şimdi ise Arda'nın dönmek istediği söyleniyor. Atletico kâr elde etmeden Arda'yı satmaz diye düşünüyorum ve bu paralelde yönetimin gözünü karartıp 12 milyona sattığı oyuncuyu bir yıl aradan sonra 20 milyona tekrar geri alacağını düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum.


Saha içi bu dönüşe müsait mi?


Galatasaray taraftarı Arda'ya saha içinde yer aramaya başladı bile. Arda'nın en başarılı olduğu mevki hiç şüphesiz sol kanat. 3 gün önce biten ve 8 milyon Euro'ya mâl olan Amrabat'ın mevkisi yani. Ki mevcut kadroda o bölgede oynayabilecek: Amrabat, Riera, Culio, Emre Çolak, Engin, Hamit (zorda kalınırsa) gibi kalitesi tartışılmayacak oyuncular var -verim konusunda Riera'yı bir kenara koymak lazım- Bu tabloda Arda lüks olacaktır. 
Diyelim ki sistem 4-2-3-1'e döndü ve Arda forvetin arkasına kaydırıldı. Bu sefer de elinizdeki kaliteli forvetlerden feragat etmek zorunda kalacaksınız. Elmander mi, Burak mı, Umut mu, Necati mi, Baros mu yedek oturacak? 


Durum özetle bu. Geçen yıl "Gidecek mi kalacak mı" tartışmalarının merkezine koyduğumuz Arda, bu yıl "Dönsün mü dönmesin mi?" polemiğiyle Türkiye gündemine geri döndü. Neler olup biteceğini önümüzdeki günler gösterecek.