16 Eylül 2012 Pazar

Antalya'nın pozitif etkisi

Galatasaray, Antalya'ya giderken ufak da olsa çekinceler vardı. Zor deplasman, aşırı sıcak, kötü zemin ve futbol oynatmak istemeyen oyuncular... "Zor geçer" denilen deplasmanın düğümü 10. dakikada çözüldü. Devre biterken Amrabat farkı 2'ye çıkarttı ve Galatasaray soyunma odasına rahat gitti. Rakibin de 10 kişi kaldığını ekleyelim.
***
İkinci yarıda skoru isteyen bir takım vardı. Girilen gol pozisyonları, kaçırılanlar ve skora çevrilenler derken 4-0'la ayrıldı G.Saray. Hem Terim'in, hem de oyuncuların aklında Çarşamba günü oynanacak Manchester United maçı vardı ki bu sebeple bulunan her golden sonra takım oyunu rölantiye aldı ve kolayca galibiyete uzandı sarı kırmızılı takım.
***
Geçen yılki G.Saray'dan ne fark var? Geçen sene oyunu merkezden oynayan, tam anlamıyla 'kanat oyuncusu' diyemeyeceğimiz oyuncularla kurulu bir orta saha vardı. Emre Çolak ve Engin Baytar, oyunun hem defansif hem ofansif yükünü çekiyor, hem de orta sahanın merkezine sürekli yardıma geliyordu. Antalyaspor maçında bunu göremedik.
***
Bu tarz bir oyun oynanmasının nedeni 'kanat' karakterli oyuncuların takıma katılmasıydı hiç kuşkusuz. Solda Amrabat, sağda Aydın Yılmaz bu karakterde oynadılar. Skor olarak fark geldi ancak Selçuk ve Melo geçen sezonki maçlar kadar rahat değildi. Burada, Galatasaray bir karar vermiş gözüküyor. Geçen sezon oynanan merkez ağırlıklı oyun bu yıl kanada kayacak gibi.
***
Bu karakterdeki oyuncularla her maç çıkmaz Terim. Özellikle bol mücadele gerektiren maçlarda böyle bir kadro sahaya sürmez. Aydın'ın yerine Hamit olsaydı, orta sahanın yükü azalabilirdi. Ancak hastalık böyle bir kadroya zorladı tecrübeli hocayı. Ama pozitif de bir yanı var bu kadronun. Zor bir deplasmanda bu şablonla ne yapar takım, o görüldü.
***
Son olarak Manchester United maçı: Sarı kırmızılı takım çok zorlanmadan 3 puanı aldı ve kendini yormadı. Önemli maç öncesi moral oldu. Manchester karşısında daha çok mücadele eden, daha çok koşan bir Galatasaray izleyeceğiz. Şok preslerin işe yarayacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Elmander ve Umut'a bu noktada çok iş düşecek. Maçın ilerleyen dakikalarında da Engin ve Burak'ın oyuna dahil olacağını düşünüyorum.