4 Mayıs 2012 Cuma

Galatasaray Trabzonspor 0-0

Galatasaray, Trabzonspor karşısında beklenmedik bir beraberlik aldı. Pazar günü, maça çok hızlı başlayan ve ilk 5 dakikada maçı ne kadar istediğini gösterircesine saldıran ve net pozisyonlar bulan Galatasaray, maçı ilk 25 dakikada rahatça kazanabileceği bir hale sokmuş, son 10 dakikada ise çeşitli hatalar yapmış, taraftarlarını korkutmuştu. Aynı takımla arka arkaya oynamak her zaman dezavantaj olmuştur. İki takım da bunu yaşadı. Trabzonspor Burak'ın dönmesiyle hücumdaki varlığını ne denli arttırdığını gösterdi. Galatasaray ise, Pazar günkü temposundan ve en önemlisi isteğinden çok uzaktı. Rakibi boğan, hataya zorlayan ve goller bulan takım, bu oyununu Trabzonspor'a kabul ettiremedi. Karadeniz temsilcisi, Galatasaray'ın rahat oyun kurmasına engel oldu ve önde bastı. Şenol Güneş'in kadro tercihi böyleydi. Solda Olcan, sağda Serkan.

Maçın hakemine de ayrı bir parantez açmak lazım. Süper Final'de maç yönetebilecek düzeye sahip olmayan Tolga Özkalfa, iki takımı da aldığı kararlarla zor duruma soktu. Maçın hakkı ise beraberlikti. Galatasaray'ın hücumdaki beceriksizliği, telafisi zor bir skora neden oldu. Neyse ki, Galatasaray'ın imdadına Beşiktaş yetişti ve İnönü'nde Fenerbahçe'yi yendi.

Puan farkı şimdi 3.
Beşiktaş'ın galibiyetinden sonra Trabzonspor'da Fenerbahçe karşısında mutlaka galip gelmek zorunda. Beşiktaş ise Fenerbahçeyi devirerek güç kazandı, Galatsaray'ın karşısına özgüvenli çıkacaktır. Trabzonspor, Fenerbahçe'yi yenerse, Galatasaray da Arena'dan galip ayrılırsa, Sarı-Kırmızılı takım turu Arena'da atacak. Play-Off'un kilit haftası bu hafta.
Bakalım Pazar akşamı nasıl bir tablo izleyeceğiz.