4 Mayıs 2012 Cuma

Rakamlarla 34 haftanın Galatasaray analizi

Galatasaray yönetimi, geçen sezonki enkazı kaldırmak için takımın başına Fatih Terim'i getirmişti. Ardından nokta transferler, sistem oyunu, oyuncu ve teknik adam karakteri ile normal lig sezonunu 9 puan önde lider kapadı. Bugün de Play-Off şampiyonluk grubundaki liderliğini sürdürüyor. İlk 3 hafta zorlanan ve çeşitli sistemler deneyen Fatih Terim, sonunda 4-4-2'de karar kıldı ve galibiyetler arttı, iyi futbol izletti.

(İlk yarının ilk 8 maçı)

Galatasaray lige İ.B.B yenilgisiyle başladı. Bu maçta Eboue sol açıkta, bir müddet de forvetin arkasında görev yaptı. kimliğe bürünmeye her çalışan takımın yaptığı denemelerdendi bu tercih. Belediye mağlubiyetinden sonra Samsun galibiyeti ve arkasından Karabükspor beraberliği geldi. "Önceki sezonun kopyası mı oluyor" şeklinde sorular artarken, üst üste 3 maç kazanan Galatasaray, bu periyotta da Eskişehirspor, Ankaragücü ve Bursaspor'u yendi. Antalya ile golsüz beraberlik ve 9 kişi kalınan Gaziantepspor maçında alınan 4-2'lik yenilgi, yeniden karamsarlığa itti takımı.

İlk 8 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi alan sarı kırmızılı takım, 13 gol attı ve kalesinde 8 gol gördü.

(İlk yarının, 9.-17. haftalık periyodu)


Kayserispor'u deplasmanda 2-0 yenen Galatasaray, ilk yarının sonuna kadar mağlubiyet yüzü görmedi. Mersin İdman Yurdu ve Beşiktaş'la golsüz berabere kalan takım, sırasıyla, Sivasspor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Trabzonspor, Orduspor ve Manisaspor'u yendi. Beşiktaş maçından sonra başlayan süreç, ikinci yarının ilk üç maçına kadar galibiyetlerle devam etti ve 9 maçlık galibiyet serisine dönüştü.

9. haftadan 17. haftaya kadar olan süreçte 7 galibiyet, 2 beraberlik alan takım, 14 gol attı, kalesinde 2 gol gördü. Bu süreçte Galatasaray'a gol atmayı başaran takımlar Sivasspor ve Fenerbahçe oldu.

(İkinci yarının ilk 8 maçı)

Ligin ikinci yarısına 4-1'lik İ.B.B galibiyetiyle başlayan Galatasaray, sırasıyla Samsunspor, Karabükspor maçlarından da galip ayrıldı. Eskişehirspor'la golsüz berabere kalan takım, Ankaragücü'nü 4-0 yendi ancak bir hafta sonra Bursaspor'a 1-0 yenildi ve Antalyaspor'la berabere kaldı. Periyodun son maçında ise Gaziantepspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

18. haftadan 25. haftaya kadar olan süreçte 5 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı. 20 gol attı, 7 gol yedi.

(İkinci yarının, 25.-34. haftalık periyodu)

Galatasaray'ın hiç yenilmediği 2 periyottan birisi. Sırasıyla, Kayserispor, Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş, Sivasspor, Gençlerbirliği maçlarını kazanan takım, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarından beraberlikle ayrıldı. İki beraberliğin ardından Orduspor ve Manisaspor'u yenen takım, bu periyotta mağlubiyet yüzü görmedi.

Enteresan not ise şu:  Galatasaray bu sezon sadece Antalyaspor'u yenemedi. İki takım bu sezon yenişemedi. Ligin ilk yarısındaki maç 0-0, ikinci yarısındaki maç ise 1-1 sona erdi.

25. haftadan 34. haftaya kadar olan süreçte 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. 22 gol attı, 6 gol yedi.

34 haftalık performansın özeti ise,
23 galibiyet, 8 beraberlik, 3 mağlubiyet.
Attığı gol 69, yediği gol 24.  Ligi de 77 puanla tamamladı.