2 Ağustos 2012 Perşembe

Ljubljana - Galatasaray

Geçtiğimiz sezon büyük takımlarla hazırlık maçları oynayan Galatasaray, bu yıl çıtayı o kadar yükseltmedi. İnter, Liverpool, Real Madrid gibi takımlarla mücadele eden Sarı-Kırmızılı takım, bu yıl Kirchbichl, İstanbulspor, Konyaspor ve Ljubljana takımlarıyla oynadı. Takvimde de güçlü sayılabilecek ekipler var. Sıradaki hazırlık maçları Fiorentina ve Lazio ile yapılacak. Dün oynanan Ljubljana, diğer rakiplere nazaran daha güçlü bir takımdı. Geçelim maça...

***
Galatasaray'ın transferlerden sonraki olası kadrosu, futbol severler için 3 aşağı 5 yukarı belli. Daha önceki yazılarımda ben de düşüncemi paylaşmıştım. Beklediğime yakın bir 11'le çıktı Galatasaray. Selçuk-Hamit ikilisini göbekte düşünmüştüm ancak Terim, uzun süre forma giymeyen Yekta'yı o bölgede denedi. Yekta maça pas hatalarıyla başladı. Güç olarak gelişmeli, daha fazla sorumluluk almalı. Üstelik, Engin Baytar gibi o da basit pas oyununu oynayamıyor. Engin'i ortada görünce bu kanıya varmak zor olmadı. Kanatlardaki etkinliğini orta alanda göstermedi.
Hamit'e de ayrı bir parantez açmak lazım. Oynamayı özlediği belli. Formayı sahiplendiğinde çok yararlı olacaktır. O da tam bir kanat oyuncusu gibi oynamadı, orta alana yakın durdu. Fatih Terim, geçen yıl bu sistemle şampiyon oldu. Aydın ve Riera oyuna girince gerçekten iki kanadı olan bir takım görüntüsüne bürünüyordu Galatasaray takımı. Melo transferi gerçekleşirse, Hamit'i sağda göreceğiz. Sol tarafta da gerçek bir kanat oyuncusu olan, üstün yetenekli Amrabat olacak. kanatların asimetriği için iyi olarak. Tıpkı geçen yıl Eboue-Hakan Balta asimetriği gibi. Hakan'ın defansif, Eboue'nin ofansif katkısından yararlanıyordu Galatasaray. Şimdi bu ikilinin önünde Hamit ve Amrabat oynayacak.
Maça dönersek...

***
Galatasaray, önceden de belirttiğim gibi, güçlü takımlarla hazırlık maçı yapmamanın eksikliğini gösteriyor. Kadro kalitesi çok üst düzeyde. Necati geçen seneden daha diri, ayakları yere daha sağlam basıyor. Dany iyi bir görüntü çizmedi. Burak pozisyona girmek konusunda sıkıntı yaşamıyor, uyuma ihtiyacı var. Elmander'in eksikliğini çekiyor takım ancak Umut, çalışkanlığıyla bu açığı kapatacak gibi. Ciddi bir alternatif.

***
Ölçü olamayacak bir maç oynadı Galatasaray. Olumlu-olumsuz konuşmak için çok erken. Fiorentina ve Lazio maçları belirleyici olacaktır. Hedef de doğal olarak Süper Kupa maçı. Terim'li Galatasaray, bu açıkları kapatacaktır.