2 Nisan 2013 Salı

Alper Potuk

Alper, Macaristan maçının en etkili oyuncularındandı
Alper Potuk... Geçen yıl aslında kendinden beklenen patlamayı yapmıştı. 5 milyon Avro bonservisi Fenerbahçe gözden çıkarttı ancak oyuncu ile sarı lacivertliler anlaşamamıştı. Alper'i 5 milyon Avro yapan, şüphesiz ki taşıdığı pasaporttu ancak  yeteneklerinin de yabana atılamayacağını, sahada ortaya koyduğu futbolla gösterdi. Genellikle Türk oyuncular, bu dönemlerde inişler çıkışlar yaşar ancak Alper'i Alper yapan şey, sürekli olarak belli bir çizgide oynaması oldu. Oyununun üzerine koymaya devam etti.


***
Türkiye'de çoğu oyuncuda olmayan farklı bir özellik var Alper'de. Defansif orta saha oynamasına rağmen, topu aldığı zaman dikine oynuyor. Bu, hem set oyunu oynayan takımları rakip sahaya hızlı yerleştirir, hem de kontra oynayan takımlarda işe yarar. Galatasaray'da oynadığı dönemlerde Emre Bölezoğlu'nun tarzına sahip Alper. Lig performansı, çoğu büyük takım orta saha oyuncularının önünde. 3 gol atıp, 4 asist yapmış. Son hafta Antep'e karşı yedirdiği golü saymazsak, o maçta dahi başarılıydı.

***
Eksiği, vizyon. Onu geliştirmek de kendisinin ve hocasının elinde. Uzun topların, ters topların üzerine düşmeli. 
Böyle devam ederse, Türkiye büyük bir yıldız kazanır. Yaşı henüz 23... Geçen sene imrenerek izlediğim Burak Yılmaz, Galatasaray'a gelmişti. Bakalım Alper de Burak'ı takip edecek mi?