1 Temmuz 2012 Pazar

Mario Balotelli

Futbolun asi çocuğu. Ailesini reddeden, 3 yaşında evlat edinilen, sıkıntılı bir çocukluk geçiren ve şimdiki zamanında ise tuhaflıklarla andığımız İtalyan futbolcu. Onu evlat edinen aile futbol oynaması için daha büyük bir şehre taşınmasaydı, bugün cinayet, hırsızlık gibi suçlardan hapiste olabilirdi. 


***
Premier lig maçları Lig TV'de yayınlandığından beri ülkemizde izlediğimiz lig, İspanya ligi oldu. O yüzden EURO 2012'de ülkemizin de gündemine de oturdu, Mario Balotelli. Normalde İngiltere'de her hafta -bazen daha kısa süre- skandallarla anılan, her yaptığı olay olan bir kişilik. Prandelli ona bu kadar tahammül etmeseydi daha az maç oynayacaktı. Israr etti, kazandı ve İtalya büyük bir sürprizle turnuvanın favorisi Almanya'yı Balotelli'nin müthiş oyunuyla yendi. Saha içinde kendisine hayranlar ve düşmanlar kazanan genç yıldız, şu sıralarda söyledikleriyle de gündemde. Attığı gollere neden sevinmediğini sorusuna böyle yanıt vermişti: "Gol atmak benim işim. Sahada işimi yapıyorum. Postacının görevi de mektup dağıtmak, o işini yaparken seviniyor mu?" 


***
Almanya maçında da attığı 2. golden sonra formasını çıkartmış, kurallar gereği kart görmüştü, izleyenler hatırlar. Maçtan sonra bir muhabir kendisine "Kart göreceğini bile bile neden formanı çıkarttın?" dedi ve Balotelli de cevap olarak: "Bence kartın formamı çıkartmamla alakası yok. Hakem kaslarımı kıskanmış olmalı!" dedi. 


***


Bugün de final günü. Büyük bir sürprizle turnuvanın finaline çıkan İtalya, kupayı kovalayacak. Prandelli temkinli. Diğer oyuncular ne düşünüyor bilemeyiz ancak Balotelli maçtan bir gün önce saha içindeki rakibi Pique'ye meydan okudu: "Shakira'yı final maçına davet edeceğim. Böylece sevgilisi Pique'ye neler yapabilecegimi görecek"


***

Futbolcular büyük maçları hep önceden kafasında oynarlar, aynı teknik adamlar gibi. Pique ne düşünmüştür bilinmez ancak, saha içinde enteresan bir eşleşme izleyeceğiz. 


***


Son söz: Balotelli sempatik, İtalya da favori düzenim çift forvetle oynuyor ancak kalbim en başından beri İspanya'dan yana.